top of page

Csuda volt a majális!

Május 1-jén kinyitottuk a kaput, kiraktuk a girlandokat, a helyére kerültek a növényládák, és ideje volt hogy megnyissuk az udvart és ezzel elkezdődjön az október végéig tartó tesztidőszak. A majális egy nagy forgatag volt tombolával, útleveles játékkal, akadályversennyel és vattacukorral. Az állomásokon keresztül meg lehetett ismerni az udvart és olyan szervezeteket, akik tartanak programot nálunk, mint például a Biztos Kezdet Gyerekház, a 4trainers szülő-gyerek fociedzése és a Gólya Sakk csapata. Balogh Gusztival népdalokat lehetett énekelni és táncolni rá, fatáblás játékokat próbáltatok ki a Tudor Játék játékmestereivel, a Biodiverzitás-kutató Társaság programjánál az őshonos és invazív fajokról lehetett tanulni. 


Délutánra egyre több tigris, pillangós és csillámos arcfestésben tündölköltek a résztvevők, sok-sok kéz ügyeskedett az agyagozásnál, közben pedig Oldschool Peppino volt a zenefelelős. A TÁR-S egyesületnél karkötőket és lampionokat is lehetett készíteni, és a májusfának kinevezett fügefánk is tele lett színes szalagokkal, közben pedig a lufikutyák és kardok is egyre többen lettek. A bárpultban szörp és hotdog fogyott, a vattacukornál pedig már el is vesztettük a számolást. Mind a 100 tombolajegyet adtunk ki, és kisebb meglepetések után az elektromos roller is gazdára talált. Igazi majálissal nyitottuk meg az udvart, köszönjük, hogy jöttetek és ilyen csodás volt a hangulat! A többiről meséljenek a képek:



Nyitva vagyunk minden nap 10-19 óra között


Az udvarban közösségi munkások várják a látogatókat, Beci, Anna, Ági, Miki, Berta és Adél már belakták a helyet, és készen állnak ádáz társasjáték vagy pinpong csatákra, ezekhez lehet ingyenesen kölcsönözni eszközöket. Aki csak megpihenne, az is talál magának helyet valamelyik fa alatt. Ha kérdésed van írjon nekünk a info@dankoudvar.hu címre, hívj a +3620 2308485-ös számon és csatlakozzon a Dankó udvar barátai Facebook-csoporthoz.

Comments


bottom of page