top of page

RÓLUNK

MI EZ AZ EGÉSZ?

A Dankó udvar egy kültéri közösségi hely a Magdolna negyedben, ahol lehet pihenni, olvasni, sportolni, kézműveskedni és a közösségi kertünkben magaságyásokat gondozni is.

tesztidoszak_graf1.png

MI AZ, HOGY TESZTIDŐSZAK?

A tesztidőszak azt jelenti, hogy a programokat, a berendezést és a házirendet is lehet módosítani a tapasztalatok alapján. Ha valamelyik program időpontja sokaknak nem jó, máskor tartjuk meg. Ha a kellene még egy napernyő vagy jobb lenne másképp a nyitvatartás, azt is megoldjuk.

tesztidoszak_graf2.png
rk_graf1.png

MI AZ A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉS?

 

Józsefvárosban 2022 óta van részvételi költségvetés. A részvételi költségvetés egy olyan folyamat, amiben a kerületi közösség tagjai közvetlenül dönthetnek a józsefvárosi önkormányzati költségvetés egy részének felhasználásáról.

Az évről évre ismétlődő részvételi költségvetés keretében a lakosság által javasolt, majd megszavazott projekteket valósítja meg az Önkormányzat. Ha szeretne többet megtudni a józsefvárosi részvételi költégvetésről, nézze meg a reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes oldalt.

MEDDIG LESZ NYITVA AZ UDVAR?

Az udvart tesztidőszak jelleggel nyitottuk újra, 2024. május és október között lesz nyitva. Ezt követően megkérjük a környékbelieket, hogy mondják el a véleményüket és tapasztalataikat az udvar működéséről. A Józsefvárosi Önkormányzat ennek alapján dönt a Dankó udvar jövőjéről.

nyitva_graf1.png
KIK VÁRNAK AZ UDVARBAN?

 

Az udvarban hat közösségi munkás várja a látogatókat, akik segítenek abban, hogy mit lehet itt csinálni, legyen az társasozás, labdázás vagy könyvkölcsönzés, de akkor is segítenek, ha bármi kérdés felmerül. Ismerjétek meg őket közelebbről!

választott_1 (1).jpg

BOTH BERNADETT

Szeretek játszani. Gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. Kíváncsi vagyok a másik ember élettörténetére de akár arra is, hogy mi volt az aznapi ebéd, miért örül vagy mi bosszantotta fel éppen. De békén hagyni is szeretem az embereket, igény szerint. Úgy gondolom, hogy rengeteg hasznunk származhat abból, ha van egy hely, ahol közösségként alkothatunk, építhetünk, játszhatunk vagy pihenhetünk. Ezért dolgozom a Dankó udvarban.

választott_1.jpg

KÓS ANNA

Szeretem, ha zajlik körülöttem az élet, különösen, ha azt én is, többekkel együtt alakíthatom! Örömmel tölt el, ha olyan közösség vesz körül, ahol lehet egymástól tanulni, közösen gondolkodni és cselekedni valami jó ügy érdekében. Szívesen sportolok a szabadban, beszélgetek nagyokat, bolondozom és társasjátékozom.

danko051915.jpg

KŐHALMI ADÉL

Jó látni, amikor kicsik és nagyok valódi figyelemmel, segítőkészen fordulnak egymás felé, amikor egyetértésre találnak, vagy éppen belefeledkeznek egy játékba. - Ezekből a  találkozásokból  barátságok, közösségek születhetnek. A Dankó udvarban is ennek az értéknek a létrejöttét szeretném támogatni közösségi munkásként.

választott_1 (2).jpg

MOLNÁR MIKLÓS

Hosszú ideje, immár 17 éve dolgozom emberekkel a Dankó udvar közelében. Fontosnak tartom, hogy kellemes, élhető környezetben tudjunk kikapcsolódni, feltöltődni és mindenkinek, aki a közelben lakik, vagy ide kötődik valami módon, egyenlően legyen lehetősége erre. Felnőttekkel, gyerekekkel a szabad ég alatt zöld környezetben sportolni, játszani vagy ételt készíteni szerintem szép és hasznos dolgok. Ezek a tevékenységek lehetővé teszik, hogy valami józan, és tiszta dolog köré szerveződve éljenek tovább, vagy alakuljanak ki azok a közösségek, melyekre e városi környezetben élő fiataloknak vagy akár idősebbeknek oly nagy szükségük van.

dankokert96.jpg

MOÓR BERTA

Képes vagyok olyan teret létrehozni magamban és magam körül, amiben az emberek meg tudnak nyílni. Kíváncsi vagyok az embereknek a történeteire, az élet apró rezzenéseire. Úgy gondolom, hogy a Dankó udvar tud lenni egy ilyen hely, ahol egy talpalatnyi természet alatt létre tud jönni a cselekvés, amin keresztül változásokat tudunk elérni vagy akár mesélhetünk egymásnak különböző történeteket az élet apróságairól.

Választott_2.jpg

SZÉP-MAGYAR ÁGNES

Fontosnak tartom, hogy jól működő, nyitott közösség vegyen körül. Szívesen beszélgetek idősekkel, fiatalokkal, gyerekekkel egyaránt. Boldogan olvasok mesét a gyermekeknek és horgolni is szeretek, főleg jó társaságban. Szeretek a szabadban lenni és szeretem a Dankó udvart is, mert itt mindez egy helyen megvalósul.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 • MIKOR VAN NYITVA AZ UDVAR?
  Az udvar 2024. májusában 10 és 19 óra között lesz nyitva. A nyitvatartás a tesztidőszak alatt változhat, például nyári hónapokban.
 • HONNAN TUDOM, HOGY MIKOR MI TÖRTÉNIK AZ UDVARBAN?
  A programjaink oldalán megtalálja az aktuális havi órarendünket minden programmal. Az órarend az udvar kapuján, és a Facebook-oldalunkon is olvasható. Ha nem szeretne lemaradni a friss órarendről, iratkozzon fel hírlevelünkre, amelyen keresztül minden hónapban elküldjük a friss órarendet.
 • HOL TUDOK VISSZAJELZÉST ADNI? KIT KERESHETEK KÉRDÉSEIMMEL?
  Nyitvatartási időben a közösségi munkásoktól kérdezhet az udvarban. Emellett várjuk kérdéseit az info@dankoudvar.hu oldalon, a +36 20 230 8485-ös telefonszámon minden nap 10 és 19 óra között. Havi egyszer személyes fórumot tartunk, az első ilyen alkalom időpontja május 30. 17:30 az udvarban (Dankó utca 18.).
 • VAN LEHETŐSÉG SPORTPÁLYA FOGLALÁSRA?
  Igen. A sportpályán hétfőtől-szombatig 16 és 19 óra között lehet labdázni, például focizni vagy kosárlabdázni. Ha szeretne pályát foglalni, kérjük keresse a közösségi munkásokat vagy írjon az info@dankoudvar.hu címre. A közösségi munkásoktól megtudhatja, hogy mikor szabad a pálya. A foglalás azt jelenti, hogy abban az időszakban csak a foglaló használhatja a pályát. A foglalás ingyenes, és a foglaló nem tarthat fizetős foglalkozást.
 • SZERETNÉK GRILLEZNI, VAN ERRE LEHETŐSÉG?
  A Dankó udvarban hétvégente 12-18 óra között lehett grillezni kettő darab mozgatható grillezőn. Ha szeretne grillezőt foglalni, kérjük keresse a közösségi munkásokat vagy írjon az info@dankoudvar.hu címre. A közösségi munkások javasolnak olyan időpontokat, amikor van szabad grillező. A foglalás azt jelenti, hogy abban az időszakban csak a foglaló használhatja a grillt. A foglalás ingyenes, de feltétele, hogy a foglaló rendet rak és letakarítja a grillt használat után.
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS CSATLAKOZZ A FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!
bottom of page