top of page

Júniusunk nem volt semmi!

Elindult a vakáció a Dankó udvarban, kipróbáltuk a bográcsozást és az is kiderült, hogy melyik program tetszett nektek leginkább, miből legyen még több. Ági, az egyik közösségi munkásunk egy naptérképet is készített a pályáról, hogy tudjuk, mikor melyik részén van árnyék. Napról napra többet tanulunk az udvarról, júliusban pedig sok új programmal is készülünk, hogy legyen mivel kitölteni a vakációt. 


Júniusban rengeteg dolog történt velük az udvarban, és nagyon örülünk, hogy kialakult egy alapcsapat, akik rendszeresen látogatják az udvart és a programokat. Június elsején egy női önvédelmi programmal nyitottunk, ahol Kovács Ildikó önvédelmi oktató mutatott olyan mozdulatot, amik mindenkinek hasznosak lehetnek. Másnap pedig Balogh Mónika érkezett hozzánk, aki évtizedek óta dolgozik ólomüveggel, most pedig üvegmozaik képeket lehetett készíten vele. Volt aki virágot, szivecskét rakott ki, de absztraktabb művek is készültek. Készült makramé díszek, virágtartó, hagymatartó és táska is az udvarban, az alkotókörön rövid animációkat csináltatok és linómetszetek is készültek. Aki kíváncsi az alkotásokra nézzen be a Dankó udvar barátai csoportba, itt megosztjuk ezeket. A kisgyerekes családok a keddi mondókázásra szoktak jönni, és a pár sarokra lévő Biztos Kezdet Gyerekház programjára is sok család érkezik. A péntek délutáni sakkozás és tollasozás már hagyománnyá vált, ugyanúgy mint a szerdai szülő-gyerek foci és a csütörtöki kosárlabdázás. Hajrá Dankó fc!


Két nagy főzést is csaptunk a hónapban! Először június 23-án Greszka Zorka és Kocsis Eszter dietetikusok készültek egy szuper könnyed menüvel, amit együtt készítettünk el, közben pedig az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos kérdésekre is válaszoltak. Június 30-án vasárnap pedig a Mira Interkulturális Közösség tagjai mutatták meg, hogy hogyan készül bográcsban a rizs, a Qabuli Palow  nevű afgán nemzeti étel, amihez csirke nyársakat dobtak fel a grillre.  A Magyar Biodiverz-kutató Társaság munkatársai is ellátogattak hozzánk, és arról meséltek, hogy mi a jelentősége az őshonos növényeknek, hogyan bánjuk velük, és hogy miért fontos a beporzóbarát kert. Mindegyik alkalom nagyon jól sikerült a résztvevők és a közösségi munkások beszámolói alapján.



Új foglalkozások is indultak júniusban. Szerdánként Borók Szabina tart nálunk tiktok videózást, ahol el lehet lesni tőle tippeket, és a Dankó udvar csatornájára készíteni videókat. Szabina egy kirándulást is leszervezett Somogy megyei gyerekeknek, akik június 26-án letesztelték, hogy mi mindent lehet nálunk csinálni, így volt kavicsfestés, ékszerkészítés, krétázás az aszfaltra, labdázás és két bográcsban egyszerre rotyogott a rakott krumpli. Jó volt látni, hogy ennyien jól tudták érezni magukat az udvarban, a kis délutáni zápor ellenére!


Júniusban, több, mint 1000-en jártatok nálunk, nagyon köszönjük mindenkinek, hogy eljön, és hozzáteszi amit tud az udvar életéhez, így lépésről lépésre fejlődik, és lesz egyre szebb! Most már a paradicsom ültetvény is magához tért, a gyepünket is felavattuk amit akár piknikezésre is lehet használni. A grillezőink pedig folyamatosan szolgálatban vannak a baráti és családi ünnepségeken. Íme a legnépszerűbb programjaink júniusban: 

Grilleznél vagy sportpályát foglalnál? 

Mindkettőre van lehetőség! Két grillünk van, amit le tudtok foglalni, mi adjuk a grillt, a többit a foglaló hozza. Ha szeretnétek foglalni kérjük beszéljetek a közösségi munkásokkal az időpont lehetőségről, és írjatok az info@dankoudvar.hu címre.  Napi programajánlókért csatlakozz a Dankó udvar barátai Facebook-csoporthoz. Hírlevelünkre a dankoudvar.hu/hirlevel oldalon lehet feliratkozni, ebben mindig elküldjük épp aktuális eseményeinket!


Comentários


bottom of page